Το Σχολείο μας φέτος είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Δρ. Ανδρέα Δαμιανού ύστερα από πρόσκληση της Β.Δ.Α΄ καθηγήτρια Φυσικής του σχολείου μας Νίκης Γιαννακού. Ο Δρ. Ανδρέα Δαμιανού είναι επιτυχημένος ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον κλάδο της Βιολογίας. Η ερευνά του αφορά τον καρκίνο .Στη διάλεξη του μας ανέλυσε τι είναι ο καρκίνος και τους λόγους που μπορεί κάποιος να τον αναπτύξει. Οι πληροφορίες που δοθήκαν ήταν σε απλή γλώσσα, κατανοητή για τους μαθητές, επιτυγχάνοντας έτσι να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο Επάγγελμα του Ερευνητή, απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον κλάδο της Βιολογίας. Ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία της προσωπικότητας που χρειάζεται ένα άτομο, ώστε να γίνει καλός  και επιτυχημένος ερευνητής. Παράλληλα, επεσήμανε τα ακαδημαϊκά προσόντα που χρειάζεται να κατέχει κάποιος, για να ασχοληθεί με την ερεύνα, στον κλάδο της Βιολογίας και παρουσίασε την εξέλιξη που θα έχει στο μέλλον ο συγκεκριμένος κλάδος.

Τέλος, η παρουσίαση του  Δρος Ανδρέα Δαμιανού έδωσε κίνητρα στους μαθητές να επενδύσουν στα όνειρα  τους, να σκεφτούν θετικά για το μέλλον τους και να δουλέψουν σκληρά για να πέτυχουν τους στόχους τους.