Στις 15 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα σχολεία- μέλη του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων Unesco (Λύκειο Λινόπετρας, Λύκειο Απ. Πέτρου και Παύλου, Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσίου και Λύκειο Αγίου Νικολάου) συμμετείχαν στην εκδήλωση « Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα »  στο Λύκειο Λινόπετρας.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από ομάδα μαθητριών από τα τμήματα Α2.1, Β3.1, Β4.1, Β5.1, οι οποίες, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια. Ακολούθως, στο δεύτερο μέρος παρακολούθησαν τις δράσεις των εν λόγω σχολείων και γνώρισαν τον Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Μαυρίδη.

Η ομάδα Θεάτρου του Λυκείου μας, αποτελούμενη από τις Μελίνα Καρτούδη του Α2.1, Τερέζα Ιωσήφ, Δέσποινα Μελινιώτη και Βασιλική Βασιλειάδη του Β3.1 και με την καθοδήγηση της φιλολόγου Μαρίας Καυκαρίδου, παρουσίασαν το δρώμενο «Για τον όρο… μετανάστες» το οποίο ήταν συρραφή των ποιημάτων του Μπέρτολτ Μπρέχτ « Για τον όρο “μετανάστες” » και του Τάσου Λειβαδίτη « Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».