Το Λύκειο Αγίου Νικολάου και η Β’ ΤΕΣΕΚ Γρηγόρη Αυξεντίου Λεμεσού, οργάνωσαν στις 12 Απριλίου 2024, στο Λανίτειο Θέατρο,  μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, μια βραδιά  « … Αναστοχασμού Συναισθημάτων…  και …. Ατελέσφορων Ονείρων..». Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συνεργάστηκαν και παρουσίασαν το χορευτικό «Julian» εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Die Arkitekt και της Λένας Πλάτωνος και το μονόπρακτο θεατρικό « The other room», της Ariadne Blayde, σε ελεύθερη μετάφραση του Κώστα Δημητριάδη, Β.Δ και σε σκηνοθεσία Μαρίας Καυκαρίδου και Κώστα Δημητριάδη. Επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια της βραδιάς ήταν  η Δρ Λίτσα Χαραλάμπους, η οποία με την εμπεριστατωμένη ομιλία της μας ενημέρωσε για τους  « Μύθους και τις πραγματικότητες του Αυτισμού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επαρχιακή Επιθεωρήτρια ΥΠΑΝ Λεμεσού    Δρ. Ζωή Πολυδώρου, η Διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, πρώην και νυν Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολείων της Λεμεσού, εκπρόσωποι των δύο Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και γονείς. Τα σχόλια όλων ήταν συγκινητικά και το ζεστό χειροκρότημα του ακροατηρίου ζέστανε τις καρδιές των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών των δυο συνεργαζομένων Σχολείων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν και στήριξαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση και ιδιαίτερα τους μαθητές και μαθήτριες που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια για την απόδοση ενός τόσο δύσκολου θεατρικού, συγκινώντας το ακροατήριο.